ROLADA OD LOSOSA (Predjelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

1,20 kg – 1 losos podijeljen u dva fileta
kopar
vlasac
peršin
majčina dušica
teglica kavijara
20 g lososove ikre
Cayenna papar
miješana salata (za posluživanje)

Za preljev:
150 g nemasnog mekog sira
1 vlasac
1 režanj češnjaka
peršin
1.5 dl tučenog vrhnja (bez šećera)

Upute za pripremanje:

Siru dodajte češnjak i usitnjeno začinsko bilje, primiješajte tučeno vrhnje i ohladite u hladnjaku. Filetima lososa uklonite kožu, pa ga začinite solju, paprom i Cayenna paprom i pustite da se marinira 15 minuta. Jedan filet lososa s vanjske strane začinite polovicom usitnjenog začinskog bilja i položite ga na dva lista prozirne kuhinjske folije, i ostavite sa svake strane 5 cm u dužinu.
Unutrašnji dio drugog fileta lososa začinite kavijarom i lososovom ikrom i priljubite ga uz prvi filet. Vanjsku stranu lososa ćete tada posuti začinskim biljem i ribu uzdužno zamotati u debelu roladu. Roladu umotajte u pamučnu krpu, kojoj ćete zavezati krajeve.
Smotuljak uronite u posudu sa slanom vodom i pustite da kuha 20 minuta. Ohladite u vodi od kuhanja, ocijedite i stavite u hladnjak 24 sata.
Uklonite pamučnu krpu i foliju, a roladu premažite sirom začinjenim začinskim biljem. Izrežite na kriške, garnirajte kavijarom i lososovim jajašcima i poslužite na kruni od salate.