ROLADA OD TUNE (Glavno jelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

za umak:
200 g tune u ulju
5 slanih inćuna
80 g brašna
pola litre mlijeka
80 g maslaca

za omlet:
10 jaja
30 g brašna, peršin
mlijeko, maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Rastopite maslac, primiješajte brašno, pa smjesu polako razrijedite mlijekom. Posolite, popaprite i pustite da se prohladi. Inćune operite i očistite, dodajte tunu, pa obje vrste ribe usitnite mikserom u finu kašu, koju ćete tada primiješati umaku od maslaca i mlijeka.
Jaja izradite s brašnom, pola čaše mlijeka, solju, paprom i vezicom usitnjenog peršina.
Omlet ispecite s obje strane u tavi koju ste dobro namastili uljem, pa ga premažite umakom i smotajte u roladu. Jelo poslužite hladno, narezano na kriške.
graševinu- vino bistre, zelenkasto žućkaste boje, koja odaje svježinu uočljivu već u snažnom voćnom mirisu. Svjež okus, skladno iznijansiran, srednje snažan, razveselit će svakog vinoljupca. Servira se na 12°C.
Druga solucija je rajnski rizlig - vino visoke elegancije, prekrasne žutozelenkaste boje, bogate i raskošne arome koja starenjem prelazi u plemeniti i fini buke. Njegovi su sastojci u zavidnom skladu i podaruju mu glatkoću, punoću i obilje drugih osjetilnih senzacija. Servira se na 10-12°C.