SPORO PEČENA TELETINA U UMAKU OD VINA S GERM KNEDLAMA (Glavno jelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

za 4 osobe za knedle:
100 g bijelog kruha
25 g maslaca
250 g brašna
1 jaje
7 g soli
10 g svježeg kvasca
12 g šećera
2 dl vode, bijeli papar, peršin

za roladu:
1,2 kg telećeg vrata
sol
papar
ulje
lovor
timijan
bijelo vino
voda
crno vino

Upute za pripremanje:

Na maslacu popržimo kockice bijelog kruha do zlatne boje. Kvasac, šećer i toplu vodu pomiješamo i ostavimo 10 minuta na toplom mjestu. Dodamo ostale sastojke i umijesimo tijesto. Oblikujemo tijesto i zamotamo u plastičnu foliju ili čistu krpu. Kuhamo na pari 20 minuta. Narežemo i prelijemo rastopljenim maslacem.


Za roladu teleći vrat narežemo na komadiće i potučemo. Dobro posolimo i poparimo te zarolamo i povežemo špagom. Dodamo začinsko bilje, nauljimo i ostavimo poklopljeno preko noći. Stavimo u prikladnu posudu, podlijemo bijelim vinom i vodom te pečemo poklopljeno 5 sati na 120 °C.


Roladu izvadimo i narežemo. Preostalu tekućinu za umak, reduciramo s crnim vinom.