SVINJSKI LUNGIĆ PUNJEN SUHIM ŠLJIVAMA S DOMAĆIM KROKETIMA OD KRAVLJEGA SIRA I DINSTANOG POVRĆA (Glavno jelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

250 g svinjskog filea
8 suhih šljiva
mrkva
tikvice
paprike i šampinjoni
500 g kravljeg sira
2 jaja
sol
papar
200 g oštrog brašna

Upute za pripremanje:

Svinjski file posolimo i napunimo sa suhim šljivama. Pečemo ga kratko na ulju sa svih strana pa ga stavimo u pećnicu na 15 minuta.
Povrće operemo pa nasjeckamo na tanke trakice. Na zagrijanu tavu stavimo luk i mrkvu, a kada omekšaju dodamo ostalo povrće. Povrće pirjamo nekoliko minuta na jakoj vatri, pri kraju posolimo te dodamo malo soja umaka.
Sir, brašno, jaja, sol i papar pomiješamo i napravimo male kuglice koje uvaljamo u krušne mrvice. Pržimo do zlatno žute boje.