TELEĆA RUŽICA LAURUS (Glavno jelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

Teleća ružica punjena tartufima, suhim vrganjima i medom, sa prženim štapićima od povrća, u košarici od lisnatog tijesta

za 8 osoba
1200 g teletine (Istra Pazin)
domaćeg meda (Hreljin)
300 g suhih vrganja (Istra, proizvođač Žigante)
120 g šampinjona
120 g tikvica
120 g mladog luka
120 g celera
1dl prošeka
svježi tartufi (Istra, proizvođač Žigante)
lisnato tijesto
začinske trave

Upute za pripremanje:

Teleću ružicu narežemo i lagano potučemo, te začinimo solju, paprom i nadjevom od suhih vrganja i domaćim medom, pa potom zarolamo. Teleću ružicu lagano pirjamo na ulju uz dodatak goveđeg temeljca. Šampinjone, tikvice, mladi luk i celer narežemo na štapiće i lagano uvaljamo u smjesu za palačinke. Pržimo na zagrijanom ulju dok ne dobijemo zlatno žutu boju. Na tanjur složimo košaricu od lisnatog tijesta, a u nju štapiće od povrća i jedan medaljon od teletine, te naribamo svježe tartufe na tanke listiće.
Ovim jelom se je restoran Laurus predstavio na manifestaciji "Vatromet okusa" održan 24. svibnja 2007. u Rijeci.