TELEĆI OBRAZI U BUČINIM KOŠTICAMA S PIREOM OD CELERA I MAJONEZOM OD BUČE (Glavno jelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

teleći obrazi
bučine koštice
krušne mrvice
brašno
jaje
celer
voda
mlijeko
maslac
sol
vrhnje za kuhanje
bučino ulje

Upute za pripremanje:

Teleće obraze skuhamo sousvide. Popržimo bučine koštice te ih grubo sameljemo i pomiješamo s krušnim mrvicama. 


Skuhane obraze uvaljamo u brašno, jaja i pripremljene mljevene bučine koštice. Pečemo u dubokoj masnoći. 


Za pire skuhamo celer u vodi i mlijeku. Kad je kuhan, procijedimo ga. Umiksamo s maslacem, soli te s malo vrhnja za kuhanje da postignemo finu, glatku strukturu. 


Majonezu od bučinog ulja spremamo na isti način kao standardnu majonezu, samo umjesto biljnog dodajemo bučino ulje.