VELIKI MORSKO-PLANINSKI TORTELLINI (Predjelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

200 g preslica
350 g tjestenine od jaja
300 g - 2 fileta brancina
2 vlasca
1 krumpir
1 zrela rajčica
slatko vrhnje
suho bijelo vino
juha od povrća
peršin
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Gljive očistite i pripremite za kuhanje. Očistite jedan vlasac, fino ga usitnite i popirjajte na 3-4 žlice ulja. Vlascu dodajte filete brancina narezane na listiće.
Dodajte preslice, narezane na komadiće i posolite. Podlijte s pola čaše vina i ostavite da tekućina ispari. Nakon otprilike 10 minuta, maknite s vatre i usitnite mikserom.
Tjesteninu razdijelite na krugove promjera 7-8 cm i u središte svakog stavite žličicu nadjeva.
Presavijte tortelline i dobro zatvorite. Krumpir ogulite, narežite na komadiće i popirjajte na 3-4 žlice ulja, dodajte drugi vlasac, ostatak gljiva narezanih na komadiće (ostavite nekoliko listića za ukras) i podlijte s dvije kutlače juhe, posolite i popaprite.
Umak pustite da prokuha i usitnite ga mikserom. Vratite na vatru, dodajte šalicu vrhnja i još malo kuhajte. Tortelline skuhajte "al dente" i prelijte umakom. Ukrasite listićima svježeg peršina, gljivama i komadićima svježe rajčice.