BRUSCHETTA OD DOMAĆEG KRUHA PEČENOG ISPOD PEKE (Glavno jelo)

Specijalitet Mediteranske kuhinje

Sastojci:

domaći kruh pečen ispod peke, kapula, rajčice, češnjak, slani sir, rikola, slani inćuni, extra djevičansko maslinovo ulje, ružmarin, peršin, limunov sok, senf, aceto balsamico, sol i papar

Upute za pripremanje:

Za domaću dalmatinsku šalšu potrebno je na extra djevičansko maslinovo ulje dodati krupno sjeckanu kapulu i malo je pirjati (da ne uvene). Potom dodamo krupno sjeckanu rajčicu (najbolji izbor su mesnate, stare dalmatinske sorte), začinimo te nastavimo pirjati dok rajčice ne omekšaju i tekućina ne ishlapi.
Domaći kruh pečen ispod peke narežemo na fete. Premažemo ih extra djevičanskim maslinovim uljem s grančicom ružmarina te zapečemo na vatri ili roštilju da dobiju lijepu zlatnu boju i hrskavost. Na tako pripremljene fete kruha slažemo debeli sloj domaće dalmatinske šalše, zatim dodajemo ostale sastojke u željenoj količini, redom rikolu začinjenu dressingom od extra djevičanskog maslinovog ulja, aceto balsamica, senfa, limunovog soka, soli i papra, feta sir te slane inćune.