Restoran KAŠTIL SLANICA, Omiš

Poznat još i kao: SLANICA KAŠTIL

  • Vlasnik: Damir Rogošić
  • Voditelj: Damir Rogošić
  • Glavni kuhar: Vinka Rogošić
Radno vrijeme:
  • pon - ned 10:00 - 00:00
U prelijepom kanjonu kraške ljepotice Cetine, samo 4 km od njenog utoka u more nalazi se obiteljski restoran Kaštil Slanica.
Restoran Kaštil Slanica kao dio višestoljetne povijesti kanjona ističe se iznimnim ambijentom te svoju gastronomsku ponudu veže uz okruženje i prošlost.
Osim mira, ljepote i odmora u sukobu Mediterana i kontinenta te rijeke i mora nudi lokalne specijalitete pripremljene na tradicionalan način uz korištenje sezonskih namirnica iz okuženja te nudi velik izbor vina autohtonih dalmatinskih sorti.
Iz ponude jela omiške stine, Cetine i mora posebno izdvajamo domaći kruh ispod peke spravljen po tradicionalnoj recepturi Dalmatinske zagore, žabe, jegulje, pašticadu spravljenu po receptu bake Višnje, rožatu, čuvene fritule, jela pod pekom i s grilla, soparnik…
U bajkovitom ambijentu restorana Kaštil Slanica uz Otok ljubavi organiziramo romantična vjenčanja i ostale svečane prigode te poslovne evente do 180 osoba.
Uz restoran se nalazi besplatni parking i igralište za djecu.
Do restorana se može doći automobilom, šetnjom, kayakom ili brodicom (s polazištem pored omiškog mosta).
U 14. stoljeću, pojavom jake turske sile u omiškom i poljičkom susjedstvu, u Slanici je sagrađeno trgovište – postaja za trgovinu prvenstveno solju Omišana i Turaka, pa otuda i ime Slanica.
Na srednjovjekovnim ruševinama trgovišta, izgrađen je današnji restoran Kaštil Slanica, a kula Slanica spomenik je kulture iz 16. stoljeća.
Restoran Kaštil Slanica je dobitnik nacionalnih nagrada Suncokret ruralnog turizma srebrena povelja, u kategoriji Tradicionalna ruralna gastronomija u 2015. godini i nagrade Simply the best u kategoriji Ugostiteljski objekti s ponudom tradicijske hrane i pića u ruralnom prostoru u 2016. godini.
Prvi je član Culinary Heritage Europe mreže u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a 2017. godine je osvojio međunarodnu nagradu Turistička prizma za novu kvalitetu u turizmu.