CARPACCIO OD HOBOTNICE (Predjelo)

Specijalitet Mediteranske kuhinje

Sastojci:

600 g kuhane hobotnice
80 g svježe rikule
8 g limuna
0,6 dl octa balsamico
0,16 dl maslinovog ulja
20 g svježih rajčica
5 g želatine
sol, papar

Upute za pripremanje:

Skuhanu hobotnicu očistimo i odvojimo pola litre temeljca od kuhanja na hlađenje. Hobotnicu slažemo u kalup koji je prethodno premotan plastičnom folijom. Ohlađeni temeljac grijemo na laganoj vatri. Dodamo želatinu uz lagano miješanje dok ne proključa, te temeljac stavimo hladiti dok ne postane mlak. Ohlađeni temeljac uljevamo u kalup na hobotnicu te prematamo plastičnom folijom i pritiščemo teškim predmetom. Stavimo u zamrzivač na jedan dan.
Gotovi carpaccio režemo na tanke fete. Poslužujemo ga začinjenog sa soli, paprom i sokom od limuna uz filete svježe rajčice i svježe rikule začinjene balsamicom i maslinovim uljem.
 height=Uz ovo jelo preporučamo Malvaziju, Deklić