Taverna TAVERNA RUSTICA, Dubrovnik

  • Vlasnik: Hotel Excelsior d.d.
  • Voditelj: Josip bjeliš
  • Glavni kuhar: Alain Bijou
  • Radno vrijeme: 18-01
Dok se stoljetni borovi nadvijaju nad nju, Taverna Rustica prkosi valovima smještena na hridi sa koje se pruža nezaboravan pogled na biser Jadrana, grad Dubrovnik. Jednom reče jedan uvaženi gost: “Gospodo, vama trebaju plaćati zbog izuzetnosti, ove ljepote!” Zaista impresivan pogled neće, nije i ne može nikoga ostaviti ravnodušnim.
Taverna Rustica dio je luksuznog dubrovačkog hotela, visoke kategorizacije sa 5 zvjezdica, čuvenog Excelsior Hotel&Spa. Sagrađena je ostacima stare kapele, a cijeli unutarnji dio uredio je poznati hrvatski slikar pok. Milovan Stanić 1970. godine. Salu restorana krase umjetničke slike, otvoreni kamin, te brojni proizvodi i stari alati karakteristični za dubrovački kraj. “Pružiti gostu najbolju uslugu, zadovoljan odlazak i ponovni povratak je moto zaposlenih u Rustici.” kaže osoblje.
U intimnoj atmosferi Taverne Rustice možete uživati u romantičnoj večeri u društvu dragih osoba, ali i organizirati privatne zabave i vjenčanje koje će zasigurno oduševiti i najzahtjevnije goste.
Bogatu ponudu autentičnih dubrovačkih i mediteranskih specijaliteta prati odgovarajuća ponuda vina.

U vodećih 100 restorana ušao je 4 puta i to 1996, 1999, 2004 i 2006 godine.