PITA "KRALUŠ" (Desert)

Specijalitet Podravske kuhinje

Sastojci:

( za 10 osoba)
0,8 kg tijesta za savijaču
0,3 kg šećera
0,3 kg mljevenih oraha
0,2 kg grožđica
0,1 kg maka
0,8 kg očišćenih jabuka
0,3 kg maslac
0,5 l kisela vrhnja
0,5 kg svježa sira
0,05 kg šećera u prahu
4 jaja

Upute za pripremanje:

Na namašćeni protvan položimo list tijesta kojeg namažemo vrhnjem i na njega stavimo orahe i šećer. Gore stavimo drugi list, namažemo maslacem i vrhnjem, na njega stavljamo zaslađene jabuke. Na treći list stavljamo svježi sir u kojega smo dodali šećer i jaja. Na četvrti list stavljamo mak. Na peti list stavimo maslac i vrhnje, te posipamo grožđicama. To sve još jedanput ponovimo. Na kraju to sve zalijemo vrhnjem i jajima. Pečemo na laganoj temperaturi 40 minuta. Kad je pečeno posipamo šećerom u prahu.