Pivnica KRALUŠ, Koprivnica

  • Vlasnik: Podravka d.d.
  • Voditelj: Ivica Kolarec
  • Glavni kuhar: Mario Preprović

Koprivnička povijest proizvodnje piva datira unatrag 250 godina, a restoran - pivnica Kraluš okrenuta evropskoj tradiciji nudi priličan izbor cijenjenih vrsta piva. Smještena u samome centru Koprivnice, svojim povijesnim zdanjem dominira prostorom. Ime Kraluš je dobila po mjehurićima pjene koji ostaju u čaši nakon ispijenog piva, a koji svojim izgledom i izvorom tradicije podsjećaju na crvenu ogrlicu koju su podravske žene i djevojke nosile kao ukras oko vrata. Sa terase restorana gosti mogu uživati u prekrasnim gradskim vizurama. Interijer Pivnice Kraluš estetski su uredili naši poznati akademski slikari i kipari, Zlatko Kauzlarić - Atač, Josip Fluksi, a vitraji pripadaju izričaju Josipa Turkovića s motivima podravske svakidašnjice. Kraluš je draga odrednica ljubiteljima piva i drugim gostima čemu doprinosi ponuda domaćih specijaliteta bogate podravske i prigorske autohtone kuhinje. Tako je pravim hedonistima i znalcima dobre hrane teško odoljeti domaćim specijalitetima poput “Pivnica pladnja”, goveđeg kuhanog jezika s prgama sira, podravskog graha, pivskih kobasica, fileka sa slaninom, teletine na pekarski i piti „Kraluš”. U Kralušu je prisutna višegodišnja iznimna kvaliteta kako u pripremi autohtonih jela i jedinstvenom interijeru koji čuva podravsku tradiciju, tako i u pristupu gostima i vođenju računa o njihovim specifičnim zahtjevima i potrebama. Površina objekta je 200 m2, a ukupni kapacitet s terasom na kojoj gosti mogu uživati u prekrasnim vizurama grada - 140 gostiju. Restoran – pivnica Kraluš već 12 godina nosi laskavu titulu “100 vodećih restorana Hrvatske – Restaurant Croatica” Prostor je pogodan za razne vrste proslava, a nudi se i usluga cateringa.

U vodećih 100 restorana ušao je 16 puta i to 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2004, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 i 2016 godine.