Restoran VODNJANKA, Vodnjan

  • Vlasnik: Svjetlana Celija
  • Voditelj: Svjetlana Celija
  • Glavni kuhar: Svjetlana Celija
  • Radno vrijeme: 11 - 23
  • Neradni dan: Nedjelja
Restoran Vodnjanka doima se poput kazališnog caffea ili pak dekoracija neke kazališne predstave pa onda poput muzeja što od zaborava spašava neke vodnjanske starine. On je ujedno i izložbeni prostor mnogih lokalnih umjetnika. U svakom slučaju, vlasnica Svjetlana Celija svoju kreativnost dijeli sa svojim gostima i zadovoljno promatra reakcije koje uglavnom rezultiraju novim idejama.
Taj obiteljski restoran salonskog tipa, dugogodišnja tradicija učinila je nezaobilaznim kultnim mjestom hrvatske gastronomije.
Domaća tjestenina, vrhunski istarski pršut i fini odležani sirevi, domaća skuta, slasni odresci cijenjenog mesa kao što je boškarin, tople i okrepljujuće maneštre i vodnjanske slastice, privlače goste već desetljećima u Vodnjanku.
O uspjesima Vodnjanke govore plakete, povelje, zahvale, priznanja, novinski članci u svjetskim revijama, televizijske emisije, intervjui, a nadasve njezini gosti.
Od 2019. godine Vodnjanka posluje na dvije lokacije. Stanovnici metropole ne moraju putovati u Istru ako žele uživati u Svjetlaninim delicijama. U Zagrebu, Gundulićevoj ulici br. 16 posluje istoimeni restoran sa pravom istarskom kuhinjom. Prostor restorana osmišljen je tako da detalji i uređenje dočaravaju atmosferu elegantnog vodnjanskog dnevnog boravka.
„Sve brižno odabrane namirnice na tanjuru došle su direktno iz domaćinstava ili vrta, polja, livade Vodnjana i okolice. To je naša slika: recepti iz starih škrinja, kojima smo dodali prstohvat mirisnih travčica, lavandinih cvjetića... i svježinu modernih kulinarskih trendova. Vaše zadovoljstvo bit će nam istinska i najvrjednija nagrada.“, kaže vlasnica Svjetlana Celija.
Čokoladna torta s maslinovim uljem priča priču o maslinovom ulju iz našeg maslinika. Na svakom stolu nalazi se bočica našeg ulja koje proizvodimo od autohtone sorte – Buža te Lecino i Pendolino kao mlade sorte koje se sade u maslinicima. O našim maslinicima brine OPG Bruno Celija.

U vodećih 100 restorana ušao je 23 puta i to 1999, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 i 2022 godine.