Restoran KAŠTIL SLANICA, Omiš

Poznat još i kao: SLANICA KAŠTIL

  • Vlasnik: Damir Rogošić
  • Voditelj: Damir Rogošić
  • Glavni kuhar: Vinka Rogošić
Radno vrijeme:
  • pon - ned 10:00 - 00:00
U prelijepom kanjonu kraške ljepotice Cetine, samo 4 km od njenog utoka u more nalazi se obiteljski restoran Kaštil Slanica.
Podignut na zidinama srednjovjekovnog trgovišta solju, u zadivljujućem okruženju kanjona i s pogledom na rijeku Cetinu, restoran Kaštil Slanica ispunjen je autentičnom atmosferom. Otvoren prije četvrt stoljeća, nudi tradicionalnu dalmatinsku kuhinju i drevna jela Dalmatinske zagore, koja prate izabrana vina Dalmacije.
Dok prilazite Kaštil Slanici, ulazeći sve dublje u cetinsku klisuru, bilo cestom, bilo rijekom, priroda će neminovno na vas početi ostavljati dubok dojam. Dolaskom u restoran na samoj rijeci, gdje se patke, gnjurci i čaplje mimoilaze između rogoza, bambusa, topola i platana, dok se iznad njih uzdiže zadivljujuća planina, preplavit će vas osjećaj opuštanja.
Gotovo da nećete moći vjerovati da ste samo 5 minuta od mora i Omiša te u neposrednoj blizini Makarske i Splita.
Kulinarska ponuda temelji se na autentičnoj dalmatinskoj kuhinji, starim obiteljskim receptima, tradicionalnim načinima pripreme i lokalnim, svježim, sezonskim namirnicama. Ovdje možete kušati pravi domaći kruh ispod peke i tradicionalno jelo soparnik, klasičan obiteljski blagdanski ručak – pašticadu i rožatu koju su nam donijeli stari Mlečani te još mnoge povijesne i lokalne specijalitete. Selekcija vina dalmatinskih sorti odlično se sljubljuje s ponuđenim jelima.
Restoran Kaštil Slanica je dobitnik nacionalnih nagrada Suncokret ruralnog turizma srebrena povelja, u kategoriji Tradicionalna ruralna gastronomija u 2015. godini i nagrade Simply the best u kategoriji Ugostiteljski objekti s ponudom tradicijske hrane i pića u ruralnom prostoru u 2016. godini. U The Bread Project, bio je predstavnik Hrvatske s kruhom ispod peke. Nositelj je oznake Culinary Heritage Europe i dobitnik međunarodne nagrade Turistička prizma za nove doprinose u turizmu.

U vodećih 100 restorana ušao je 21 puta i to 2000, 2002, 2003, 2004, 2006, 2007, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022 i 2023 godine.