PAČJI RAGU (Glavno jelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

za 4 osobe:
800 g pačjeg batka i zabatka
200 g mrkve
5 g grančica celera
200 g  luka
10 g češnjaka
2 lista lovora
200 ml crnog vina
350 ml povrtnog temeljca
20 g pačje masti
sol i papar

za trgance:
500 g glatkog brašna
0,05 l ulja
0,2 l vode
6 g soli
40 g maslaca
4 g kadulje

Upute za pripremanje:

Pačji batak i zabatak otkostimo, odstranimo kožu te meso narežemo na trakice. Operemo i ogulimo povrće i narežemo ga na male komadiće. U posudi zagrijemo pačju mast i popržimo povrće. Dodamo meso patke i listove lovora. Pržimo dok meso ne promijeni boju. Dodamo vino i kuhamo dok ne ispari. Dodamo temeljac i kuhamo pola sata na laganoj vatri. Posolimo i poparimo. Uz ragu od patke poslužimo trgance.
Priprema trganca: Zamijesimo brašno, ulje, vodu i sol u oblik kugle. Ostavimo da odstoji 30 minuta na sobnoj temperaturi. Tijesto trgamo u uzavrelu vodu. Kuhane trgance dovršimo na zagrijanom maslacu i kadulji.