PUNJENA TRILJA (Glavno jelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

8 trilja
4 kamenice
50 g maslaca
1 dl ribljeg temeljca
60 g crnog tartufa
50 g mariniranih pupoljaka maslačka
2 jaja
1 žlica brašna
100 g kukuruzne krupice (palente)
2 rajčice
1 manji luk
maslinovo ulje
sol
papar

Upute za pripremanje:

Punjena trilja s moussom od kamenica i kremom od mariniranih maslačka i crnog tartufa
Očistimo trilje od ljusaka, odrežemo im glavu pa s tankim i dugim nožićem odstranimo središnju kost ribe da dobijemo mjesto za mouss.
Mouss od kamenica pripremimo tako da u posudu stavimo dva bjelanjka, istučemo ih u čvrsti snijeg te dodamo prstohvat soli, malu žlicu brašna i nasjeckano i osušeno meso kamenica. Dobivenom smjesom napunimo trilje koje pečemo u zagrijanoj pećnici 5 minuta na 180 °C.
U međuvremenu skuhamo palentu u koju stavimo sjeckane listove maslačka da se aromatizira. Kuhanu palentu oblikujemo po želji.
Marmelada od rajčice - na maslinovom ulju popržimo luk, dodamo rajčicu narezanu na kockice i sve zajedno kratko popržimo te štapnim mikserom izradimo slatku marmeladu od rajčice.
Krema od maslačka i tartufa - marinirane pupoljke maslačka stavimo u tavicu, naribamo pola tartufa na listiće, kratko popržimo, dodamo prstohvat brašna te zalijemo ribljim temeljcem i kuhamo do željene gustoće.
Serviranje
Na ugrijani tanjur za podlogu stavimo marmeladu od rajčice. Na nju stavimo oblikovanu palentu koju prekrijemo triljom i kremom od mariniranog maslačka i tartufa. Dekoriramo cvjetovima maslačka i listićima tartufa.