- Vlasnik: Nacionalni park Plitvička jezera
- Voditelj: Milan Bićanić
- Glavni kuhar: Igor Jularić
- Rastovača 11
- 53231 Plitvička Jezera, Ličko-senjska županija
- Telefon: 0992767406
- E-mail: prodaja@np-plitvicka-jezera.hr
- Web: www.np-plitvicka-jezera.hr
- Načini plaćanja:
- pon - ned 11:00 - 23:00
U pripremi jela koriste se prehrambeni proizvodi lokalnog podrijetla, od kojih su mnogi zaštićeni oznakom regionalnog sustava kvalitete Lika Quality.
Tu je i vlastita mesnica, u kojoj se koriste suvremene tehnike obrade i zrenja mesa. Tako se, primjerice, odležavanje junećeg Rib-Eye odreska i ramsteka odvija u kontroliranim uvjetima u ekstra djevičanskom maslinovom ulju minimalno 30 dana i duže. Za izradu telećeg T-bone i Tomahawk odreska koriste se birane pozicije mesa obrađene u vlastitoj mesnici. Pripremaju se sous vide tehnikom s dodatkom začinskog bilja, a dovršavaju na otvorenom roštilju usred restorana gdje ih gosti u bilo kojem trenutku mogu pogledati i odabrati po želji stupanj pečenja.
Chefovi Ličke kuće pomno su osmislili menije koji u potpunosti odražavaju raznolikost kulinarskih blaga Like. Od jedinstvene Ličke juhe, pastrve sa žara, povrtnog orzota, krumpira iz Like s lukom i slaninom do savijače od šljiva i torte od ličke base, autohtona jela su inovativno pripremljena s iskorakom u vrh moderne gastronomije. U etno ambijentu, uz toplinu otvorenog ognjišta, zrak ispunjen mirisima, a stol okusima specijaliteta Lika destinacije, Lička kuća je gastronomska avantura koju otkrivaju tisuće domaćih i stranih posjetitelja Nacionalnog parka Plitvička jezera.
Ponuda sireva u restoranu Lička kuća uključuje provjerene proizvode s lokalnih obiteljskih gospodarstava s certifikatom Lika Quality. Bit ćete u prilici kušati tradicionalni svježi sir škripavac, polutvrdi lički sir, dimljeni lički sir, kravlju skutu kao i svježi sirni namaz basu koja se ručno priprema u restoranu Lička kuća.
U vodećih 100 restorana ušao je 12 puta i to 1996, 1997, 1999, 2000, 2003, 2004, 2009, 2010, 2020, 2021, 2022 i 2023 godine.