- Vlasnik: Nikola Štefanović
- Voditelj: Marko Račić
- Glavni kuhar: Ivan Erak
- Radoslava Cimermana 5
- 10000 Zagreb, Zagreb i Zagrebačka županija
- Telefon: 016556564
- E-mail: info@potkova.eu
- Web: www.potkova.eu
- Načini plaćanja:
- uto - sub 11:00 - 23:00
- ned 11:00 - 19:00
Ova kuća ima tradiciju ugošćavanja od 1948.godine. Tijekom svoje povijesti nosila je imena restorana „Bijesna kobila“, „Kod makedonke” (zbog čuvenog gravčeta), „Hipodrom“, a od 2014. – pod novim vlasnicima koji su u potpunosti preuredili prostor – Potkova.
Nude se jela iz cijele Hrvatske po receptima iz obiteljskog nasljeđa, vodeći pri tom računa o porijeklu namirnica te da kuhinja prati sezonu namirnica kada su one najsvježije, a time i najukusnije. Nude se i jela spravljena od domaće živadi, janjetine, ždrebetine i divljači. Priprema ih se i pod pekom, na ražnju i roštilju s prirodnim žarom. Žgvacet od boškarina, biftek i carpaccio su uz domaće pljukance i istarski pršut dio ponude namijenjene ljubiteljima istarske kuhinje. U Potkovi možete uživati i u specijalitetima pripremljenim od ribe i plodova mora s kojima ribari na dnevnoj bazi snabdijevaju restoran.
Potokova je prvi restoran u Hrvatskoj koji je dobio oznaku „Okusi hrvatske tradicije“.
„Vjerujemo da je vino vječan dokaz da nas Bog voli i da nas želi vidjeti sretnima (Franklin), a naš sommelier je tu da vam pomogne u izboru vina i žestokih pića koja se sljubljuju s određenim jelima.
Uredili smo dječji park, pristup invalidima, cigar klub, vinoteku sa oko 200 vrsta vina, VIP salon za 20-25 osoba s mogućnošću prezentacije na TV, kamin salu i zimski vrt za 80-ak gostiju.
Nadamo se da će vrijeme provedeno kod nas biti doživljaj za sva osjetila te da će gosti prepoznati našu želju da se u restoranu Potkova osjećaju kao u svojoj kući.“, poručuju domaćini.
U vodećih 100 restorana ušao je 9 puta i to 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022 i 2023 godine.