Restoran ZLATNI LUG, Donji Emovci

  • Vlasnik: Thomas Heinz Pandžić
  • Voditelj: Leo Pandžić
  • Glavni kuhar: Marijan Bek
Radno vrijeme:
  • pon - čet , ned 09:00 - 22:00
  • pet - sub 09:00 - 23:00
Smješten u idiličnom slavonskom selu i okružen zelenom ravnicom, restoran Zlatni Lug odiše tradicijom i savršeno je mjesto za odmor daleko od užurbanosti grada.
Ambijent restorana pružit će vam istinski doživljaj Slavonije i njezine višestoljetne tradicije, a široka paleta autohtonih jela i domaćih proizvoda povest će vas na pravu gastro avanturu u kojoj će svako nepce maksimalno uživati.
Vođen tradicionalnim okusima zlatne Slavonije, glavni kuhar restorana Zlatni Lug oživljava starinska jela dajući im profinjenu notu, ali istovremeno čuvajući onaj pravi okus „bakine kuhinje“.
Podolac ispod peke s krumpirovim polama, odrezak od crne slavonske svinje, vinogradarski ćevap, gulaš od divljači ili rižoto od srnetine samo su dio ponude jela koja mame sve istinske hedoniste da svrate u ovaj mali slavonski raj.
Sva jela pripremaju se od domaćih namirnica koje uzgajaju lokalni poljoprivredni obrti, dok vinski podrumi restorana pažljivo čuvaju vrhunska vina ovog podneblja, poput vina Kutjeva d.d., vinarija Galić, Krauthaker, Adžić, Mihalj, Markota, Josipović i mnogih drugih.
Pored restorana, Zlatni Lug u svojoj ponudi ima i prenoćište s 20 moderno uređenih soba te jednu posebnu etno sobu uređenu u starom slavonskom stilu s autohtonim namještajem i predmetima. Također, gostima je na raspolaganju i imanje veće od 700 tisuća četvornih metara na kojemu se može uživati u šetnjama edukativnim stazama, vožnji biciklom, raznim sportskim aktivnostima ili obilasku domaćih životinja.

U vodećih 100 restorana ušao je 3 put i to 2018, 2019 i 2020 godine.